YRITYKSEN KIRJANPITO – HINNASTO

Luotettava kirjanpito – kiinteä kuukausihinta

Onko edullinen kirjanpitäjä hyvä kirjanpitäjä? Ilman muuta! Pienenä tilitoimistona etuni on se, että pystyn tarjoamaan henkilökohtaista palvelua kohtuulliseen hintaan. Siksi hinnoitteluni selkäranka on kirjanpidon kiinteä kuukausihinta, joka on porrastettu tositteiden kuukausittaisen määrän perusteella.

Kirjanpidon kiinteä kuukausihinta – ei yllätyksiä

Tilitoimiston kiinteä kuukausihinta helpottaa yrityksen talouden budjetointia sekä mahdollistaa taloushallinnon velvoitteiden hoitamisen helposti ja selkeästi. Palvelu räätälöidään aina asiakasyrityksen taloudellisten tarpeiden mukaan. Näin asiakas voi keskittyä omaan liiketoimintaansa ja luottaa siihen, että tilitoimisto hoitaa sovitut asiat ajallaan.

Hinnasto päivitetty 1.1.2024, voimassa toistaiseksi

Perinteinen kirjanpito

Kirjanpidon kiinteä kuukausihinta sisältää tositteiden järjestämisen, tiliöinnin ja tallennuksen sekä kausiraporttien toimittamisen asiakkaalle sovitulla tavalla. Kausiraportti sisältää kausiveroilmoituksen, päivä- ja pääkirjan, tuloslaskelman ja taseen. Hinta ei sisällä tilinpäätöstä tai vuosiveroilmoitusta. Katso tilinpäätöksen ja veroilmoituksen hinta alla. Neuvonta puhelimitse ja/tai sähköpostilla sisältyy hintaan.
Tositteet Hinta/kk
max 15 kpl/kk 70 €
max 25 kpl/kk 90 €
max 50 kpl/kk 150 €
max 100 kpl/kk 220 €
max 150 kpl/kk 360 €
yli 150 kpl/kk pyydä tarjous

Sähköinen kirjanpito Fennoa-ohjelmalla

Ostolaskut saapuvat asiakkaalle sähköisesti hyväksyttäväksi ja maksatukseen Fennoaan. Asiakas tekee puolestaan Fennoassa myyntilaskut, jotka voidaan lähettää verkkolaskuna, PDF-muodossa tai paperisena. Kaikki kirjanpitomateriaali arkistoidaan sähköisesti, ja asiakas voi seurata raportteja reaaliajassa. Fennoa-ohjelmiston kuukausimaksu sisältyy kokonaisveloitukseen.

HUOM! Sähköisen kirjanpidon hinta voimassa vain Fennoa-ohjelmistoa käytettäessä. Hinta ei sisällä tilinpäätöstä tai vuosiveroilmoitusta.
Tositteet Hinta/kk
max 30 kpl/kk 130 €
max 80 kpl/kk 210 €
max 120 kpl/kk 310 €
yli 120 kpl/kk pyydä tarjous

Sähköinen kirjanpito – mitä hyödyn? >>

Rahatilanteen ajantasainen seuraaminen

Sähköisessä taloushallinnossa tapahtumat kirjataan päivittäin, eikä vain kerran kuukaudessa tai peräti harvemmin. Näet heti, mistä rahaa on tullut tai tulossa ja milloin sekä mihin rahaa on mennyt.

Myyntilaskujen lähettäminen

Fennoan taloushallinto-ohjelmalla myyntilaskujen luonti ja lähetys onnistuu joko verkossa nappia painamalla tai ajastetusti. Voit lähettää laskut verkkolaskuna, PDF-tiedostona tai postitse paperilla. Järjestelmällä hoidat niin automaattiset toistuvaislaskut, ajastetut laskut, muistutukset, perinnän kuin factorin-rahoituksenkin.

Fennoa on kytketty yrityksesi pankkitiliin, joten asiakkaiden maksut kohdentuvat viitenumeron avulla heti oikeaan myyntilaskuun. Tiedät koko ajan, paljonko yrityksellä on myyntisaamisia.

Ostolaskujen käsittely

Kaikki ostolaskut tulevat suoraan Fennoaan sekä kuvana että tunnistettuina tietoina. Näet tiedot yhdellä silmäyksellä, hyväksyt laskun ja laitat maksuun eräpäivänä yhdellä klikkauksella. Halutessasi hyväksytyt laskut maksetaan automaattisesti eräpäivänä. Olet selvillä ostovelkojen määrästä ja eräpäivistä.

Kuittien ja tositteiden tallentaminen

Fennoa-mobiilin kautta voit kuvata ja lähettää luottokortti- ja muista ostokuitteja Fennoaan sekä hyväksyä ostolaskuja. Mikään ei ole enää kateissa, ja kuitit löytyvät myös helposti.

Matkalaskut suoraan kirjanpitoon ja Tulorekisteriin

Kun teet matkalaskut ja kilometrikorvaukset Fennoassa, siirtyvät päivärahat Tulorekisteriin nappia painamalla.

Sähköinen arkistointi

Kaikki yrityksen taloushallintoon liittyvät asiakirjat, pöytäkirjat, sopimukset ja tilinpäätökset säilytetään turvallisesti ja ne ovat käytettävissä milloin tahansa.

Miksi sähköinen kirjanpito on kalliimpi? >>

Veloitukseen sisältyvät Fennoa-ohjelmiston käytön kuukausimaksu sekä myynti- ja ostolaskujen sekä muiden tositteiden luonti-, arkistointi- ja lähetysmaksut. Nämä veloitukset ovat yleensä pienemmät kuin erillisen laskutusohjelman kuukausimaksu ja mahdolliset postikulut. Kirjanpidon osuus on siis pienempi kuin perinteisessä paperisessa vaihtoehdossa.

Huomioitavaa:

  1. pankki veloittaa palvelumaksun lisäksi pankkiyhdestä (WS-kanava) sekä aineiston käsittelymaksut
  2. verkkolaskuosoitteen avaamisesta veloitetaan erikseen

Mikä on kirjanpidon tosite?

Tosite on liiketapahtuman todistusaineisto – toisin sanoen myyntilasku, myyntilaskun suoritus, ostolasku, ostolaskun maksu, tapahtuma tiliotteella, tapahtuma Omaverossa, kassan päivätapahtuma, kuitti tai matkalasku. Tositemäärää lisäävät myös muistiotositteet, joilla kirjataan tiliotteen ulkopuoliset tapahtumat esim. jaksotukset ja alv-kirjaukset. Karkea arvio tositemäärästä on tapahtumien määrä tiliotteella sekä käteiskuittien määrä.

Tositemäärät tarkistetaan viimeistään vuositasolla, ja niiden määrää pyritään saamaan järkevillä käytännöillä pienemmäksi. Mikäli tositemäärä on suurempi kuin hinnan veloitusperusteessa on määritelty, veloitetaan erotus periaatteella 25 tositetta/tunnissa (tuntiveloitus 60 € + alv). Vaihtoehtoisesti siirrytään sopivampaan veloitusluokkaan tilikauden aikana.

Aloitusmaksu ja kirjanpidon tuntityöt

Asiakkuuden alussa veloitetaan ensimmäisellä laskulla aloitusmaksu, joka sisältää yrityksen perustamisen tietokantaan, alkusaldojen syötön vaihtotilanteessa ja yrityksen taustoihin perehtymisen kertaveloitus 85 € + alv. Mikäli aiemmassa materiaalissa on puutteita, selvitystyö laskutetaan tuntiveloituksella 85 €/h + alv. Asiakkaan tunnistaminen AVI:n edellyttämällä tavalla toiminimet 10 €, muut 13,50 €. 

Teen kirjanpitoja asiakkaan halutessa myös tuntiveloituksella 85 €/h + alv (minimiveloitus 30min).

Tilinpäätös ja veroilmoitus

Kiinteä hinta sisältää tilinpäätöksen tulosteineen (tuloslaskelma, tase, liitetiedot, tase-erittely), veroilmoituksen liitelomakkeineen ja ennakkoverojen tarkistamisen. Asiakas vastaa mahdollisesta varastokirjanpidosta ja sen toimittamisesta sekä laatii tarvittavat hallinnon pöytäkirjat, ellei toisin ole sovittu.

Miksi tilinpäätös ja veroilmoitus pitää tehdä? Mitä niissä pitää muistaa huomioida? Lue blogista lisää!

Tilinpäätös ja veroilmoitus

Perinteinen kirjanpito
Tositteet Hinta/kk
max 15 kpl/kk 220 €
max 25 kpl/kk 280 €
max 50 kpl/kk 360 €
max 100 kpl/kk 420€
max 150 kpl/kk 580 €
yli 150 kpl/kk pyydä tarjous

Tilinpäätös ja veroilmoitus

Sähköinen kirjanpito Fennoa
Tositteet Hinta/kk
max 30 kpl/kk 280 €
max 80 kpl/kk 390 €
max 120 kpl/kk 450 €
yli 120 kpl/kk pyydä tarjous

Palkanlaskenta

Palkanlaskenta veloitetaan laskettavien palkkojen määrän mukaan. Palkanlaskennan kiinteä hinta sisältää palkan ja sivukulujen laskennan asiakkaan toimittamien tietojen mukaan, työnantajatietojen toimituksen verottajalle sekä palkkalaskelman. Toimitan myös vuosi-ilmoitukset verottajalle ja vakuutusyhtiöön.

Palkanlaskennan hinta perinteisellä kirjanpidolla on 25 €/palkka. Mikäli asiakas haluaa säästää kuluissa, opastetaan hänet käyttämään palkka.fi-ohjelmaa, jolloin hän voi laskea palkat halutessaan itse. Tiedot on ilmoitettava Tulorekisteriin 5 päivän kuluessa maksamisesta.

Palkanlaskenta Fennoa ohjelmistoa käytettäessä 15 €/palkka.

Työntekijän perustaminen 40 €/hlö järjestelmästä riippumatta.

Muut työt

Tarjoan sopimusasiakkailleni tarpeen mukaan myös muita kirjanpidon palveluita, kuten muutosilmoitusten, lisälaskelmien ja raporttien laatimista. Nämä työt tehdään tuntiveloituksena sopimuksen mukaan.

  • Muut työt 85 €/h, minimilaskutus 30 minuuttia.
    Työt asiakkaan luona 125 €/h.
    Kilometrikorvaus 1,50/km.
  • Osinkojen vuosi-ilmoitukset 30 €
  • Palkkatukihakemukset 30 €

Rästikirjanpidot ja muiden kuin sopimusasiakkaiden neuvonta tuntiveloitus alkaen 95 € + alv.

Kaikkiin hintoihin lisätään arvonlisävero 24 %. Hintoihin voidaan soveltaa 5 % vuosikorotusta.
Oikeudet hinnanmuutoksiin pidätetään.

Kiinnostaako tilitoimiston kiinteä hinta
ja edullinen kirjanpitäjä?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Täytä tarjouspyyntölomake tai lähetä minulle sähköpostia: pianyman@tili-pia.fi
Kerro hieman yrityksestänne ja taloushallinnon tarpeistanne, niin palaan sinulle tarjouksen kanssa.
Puhelimessa voin antaa suuntaa antavan tarjouksen heti.